Hoe een ontslagbrief om dringende reden niet moet

Een werknemer werd ontslagen om dringende reden. De ontslagbrief zelf was echter allesbehalve onberispelijk. Deze droeg als titel ‘verwittiging’. Nergens werd expliciet vermeld dat het ging om een ‘dringende reden’. Ook de omschrijving van de redenen die werden ingeroepen ter rechtvaardiging van het ontslag was vaag.

HR Square Masterclass: Duurzaamheid & HRM

Tijdens deze tweedaagse in het kasteel van Jemeppe denken we na over hoe HR-management duurzaamheid ten volle kan omarmen, maar ook hoe HRM de organisatie kan ondersteunen in zijn ‘groene’ inspanningen. Een leerrijke totaalervaring met keynotes, breakoutsessies, networking, experience...

William Loix aan de slag bij Jan De Nul Group

William Loix verlaat de gemeente Dilbeek om bij de Jan De Nul Group aan de slag te gaan als HR business partner. Loix startte in 1997, met een diploma psychologie van de KU Leuven onder de arm, bij ING. Hij startte er in rekrutering & selectie, maar had later heel wat verschillende HR-functies. Hij startte bij de gemeente Dilbeek in mei 2021 als HR Business Partner, maar kiest nu dus weer voor een job in de privésector.

Studenten werken niet alleen tijdens de zomervakantie

Er wordt ijverig gewerkt onder de studenten. 77 procent heeft een vakantiejob in de zomer, 72 procent werkt gedurende de rest van het jaar. 66 procent van de studenten combineert de beide periodes. Het verschil tussen studenten die werken tijdens het jaar en in de zomervakantie, was nooit eerder zo klein. Dat blijkt uit de jaarlijkse studentenstudie van Randstad Research bij 1.000 studenten.

Steeds meer Belgen gaan vervroegd op pensioen

Bijna vier op de tien (37,5 procent) Belgische werknemers die met pensioen gaan, doen dat voor de wettelijke pensioenleeftijd van 65 jaar. Dit is met 2,1 procentpunt gestegen ten opzichte van 2020. Vooral arbeiders zwaaien vroeger af (47 procent). Bij zelfstandigen gaat het over iets meer dan de helft (51,4 procent). Dat blijkt uit een analyse door Acerta.

Nieuwe diversiteitscampagne ‘Women in Rail’

Het aandeel vrouwen bij de NMBS stijgt jaar na jaar stijgt. Dit is het resultaat van een doorgedreven diversiteitsbeleid, dat het bedrijf samen met haar medewerkers (m/v/x) uitbouwt. Bovendien tekende NMBS samen met heel wat andere Europese spooroperatoren het ambitieuze akkoord 'Women In Rail'. Deze overeenkomst heeft onder andere als doel om de spoorwegsector aantrekkelijker te maken voor vrouwen.

‘Tijdelijke job met optie vast’ zit in de lift

Steeds vaker zien we op de arbeidsmarkt de 'tijdelijke job met optie vast', zo blijkt uit onderzoek. In de eerste helft van dit jaar zijn er al bijna een vijfde meer dergelijke vacatures dan vorig jaar. Dat kan een reactie zijn op de krapte, met werkgevers die werknemers zo snel mogelijk aan zich willen binden.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

HR Square Seminarie: Compensation & Benefits - Klaar voor de uitdagingen van morgen

Loon en voordelen zijn en blijven de belangrijkste aantrekkingsfactor wanneer werknemers naar een (potentiële) werkgever kijken. Tegelijk weten we dat verwachtingen en eisen op vlak van compensation & benefits sterk veranderen. Terwijl de wetgever streng toekijkt, wensen werknemers meer flexibiliteit op vlak van loon en voordelen. Tijdens dit seminarie onderzoeken we enkele grote en kleine uitdagingen en formuleren we mogelijke antwoorden.