Wat als CEO in het ziekenhuis belandt?

Welke impact heeft een CEO op de bedrijfsprestaties? Een veelgestelde vraag waar onderzoekers van de Franse businessschool Insead – eindelijk – een antwoord op hebben. Ze gingen na wat de impact is van een ziekenhuisopname van de CEO op de bedrijfsresultaten.

Bijna 2.000 Coronavacatures bij VDAB

VDAB heeft al bijna 2.000 vacatures verzameld met de melding #COVID19. Vooral de voedings- en landbouwsector zijn op zoek naar extra werkkrachten.

Werkgever past loon bij voor tijdelijk werklozen

Eén op de tien tijdelijk werklozen krijgt bovenop zijn uitkering tijdelijke werkloosheid een stukje loon bijgepast door de werkgever. Voor meer dan acht op de tien arbeiders ligt de aanvulling tussen de 5 en 20 euro per dag. Bij bedienden is dit voor zes op de tien het geval.

Bedrijven zoeken manieren om aantal werkuren te verminderen

Van het totaal aantal beschikbare uren werd in maart 2020 slechts 58,6% gepresteerd door arbeiders en 76% door bedienden. Dat is een daling met 25% bij arbeiders en met 11% bij bedienden in vergelijking met maart 2019. Dat blijkt uit een studie van HR Dienstverlener Securex, waarin een vergelijking werd gemaakt van de absenteïsmecijfers in 2020 met die van 2019.

We missen onze collega’s

Voor twee op de drie Vlaamse werknemers zijn collega’s niet alleen werkmakkers maar ook vrienden. Na drie weken thuiswerken kan het gemis zwaar vallen.

Dries Vertommen HR Director Belux Mediamarkt Belgium

Dries Vertommen is de nieuwe HR Director Belux van Mediamarkt Belgium. De voorbije vier jaar was hij Head of HR & GA Belux bij Samsung Electronics. Daarvoor werkte hij vier jaar bij Recticel als HR Director FF Division & Belgium.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Hof van Justitie laat mogelijkheid open om arbeidsovereenkomsten deeltijds over te dragen naar verschillende werkgevers

Bij een overgang van onderneming waarbij sprake is van een wijziging van werkgever rijst de vraag wat de rechten van de werknemers van de overgedragen onderneming zijn. De Europese richtlijn 2001/23/EG en de collectieve arbeidsovereenkomst cao nr. 32bis voorzien in bescherming voor werknemers in dergelijke gevallen. De bescherming behelst voornamelijk het behoud van rechten en het onveranderd verder laten bestaan van hun arbeidsovereenkomst. Het Arbeidshof van Gent en het Europees Hof van Justitie moesten zich uitspreken over de gevolgen van een overgang van onderneming voor de arbeidsovereenkomst in een zaak waar er sprake was van verschillende overnemers.

(Schijn)zelfstandigen op de bouwwerf: is de wil van de partijen wet?

In een recent arrest moest het Hof van Beroep van Antwerpen oordelen naar aanleiding van een sociale inspectie of er sprake was van schijnzelfstandigheid in hoofde van zelfstandige arbeidskrachten van een onderneming actief in de bouwsector. Ondanks de economische afhankelijkheid van de arbeidskrachten ten opzichte van de onderneming en het daarmee gepaard gaande vermoeden van schijnzelfstandigheid, oordeelde het Hof dat er niet voldoende feitelijkheden aanwezig waren om te spreken over schijnzelfstandigheid.