Ontslag gelieerd aan kinderopvangproblemen: loert er discriminatieclaim om de hoek?

Een werkgever wijzigt zonder de werkneemster hiervan voorafgaandelijk in kennis te stellen haar uurrooster. Aangezien de betrokken werkneemster hierdoor niet meer tijdig haar eerste kind kon ophalen in de kinderopvang leefde zij deze gewijzigde uurregeling niet na. De werkneemster werd vervolgens door de werkgever ontslagen wegens dringende reden omwille van werkweigering en insubordinatie. Hoe verliep dat?

Multitasken maakt ongelukkig

Een verslag maken en tegelijk inkomende mails beantwoorden. Verschillende taken tegelijk uitvoeren of multitasking behoort tot de dagelijkse bezigheden van kenniswerkers. Nieuw onderzoek toont nog eens het negatieve effect van multitasken: het zorgt voor verdriet en zelfs angst, wat op zijn beurt een negatieve impact heeft op de bedrijfscultuur.

Gratis omscholen tot verpleegkundige?

Personen die hun baan verloren door de coronacrisis krijgen de mogelijkheid zich gratis om te scholen tot verpleegkundige. Tijdens de reoriëntatieopleiding krijgen de cursisten ook een vergoeding. Met dit voorstel wil minister van Sociale Zaken Maggie De Block voor een nieuwe instroom van verpleegkundigen zorgen.

Bijna 28.000 online-opleidingen bij VDAB in april

In april 2020 waren er bijna 28.000 inschrijvingen voor een online-opleiding, dat zijn er ongeveer 20.000 meer dan in april 2019. Om het aanbod nog uit te breiden en het online leerplatform te versterken, voorziet de Vlaamse regering in 4 miljoen euro extra.

Meer autoverkeer maar structurele files zijn nog niet terug

Sinds de heropening van de bedrijven op 4 mei, groeit het verkeer weer gestaag aan. In de tweede week van mei werden meer sociale contacten toegestaan en gingen de winkels weer open. Van maandag 11 mei tot en met vrijdag 15 mei nam het autoverkeer daardoor toe met 10 procent.

Anne Goovaerts People Director Belux CBRE Global Workplace Solutions

Anne Goovaerts ruilt na een jaar Carrefour voor vastgoeddienstenleverancier CBRE Global Workplace Solutions. Sinds mei is ze er People Director Belux. Goovaerts deed een eerste werkervaring op bij Toyota waar ze tien jaar HR Advisor was. In 1998 stapte ze over naar ExxonMobil waar ze gedurende zeven jaar actief was als HR Business Partner. Daarna ging ze aan de slag bij Norsk Hydro, eerst als HR Manager Benelux, later groeide ze door tot Head of HR outside the Nordic countries. In 2009 werd Goovaerts bij Agoria Human Capital Director. In juni 2019 werd ze HR Director Social Relations bij Carrefour.

Romina De Smul HR Business Partner Verhelst Groep

Romina De Smul is sinds april HR Business Partner bij bouwbedrijf Verhelst Groep. De Smul studeerde Toegepaste Psychologie aan Howest en kon na haar studies in het voorjaar van 2005 tijdelijk aan de slag als HR-medewerker bij Daikin Europe. Na drie maanden werd ze uitzendconsulente bij Start People. Drie jaar later werd ze HR-consultant voor OK Consulting. In juli 2010 verliet ze de consultingwereld voor de transport- en logistieke sector en startte ze als HR Business Partner bij Transport Mainfreight. Zij groeide er door naar een internationale functie, HR Business Partner Training & Development Europe. Na ruim acht jaar maakte ze als HR-manager de overstap naar industriële familiebedrijf VDL Groep.

Evelien Gaublomme Senior HR Business Partner Europe Itineris

Evelien Gaublomme trekt van Johnson Controls naar de Gentse software-ontwikkelaar Itineris waar ze de functie van Senior HR Business Partner Europe opneemt. Gaublomme heeft een master in de Rechten (UGent, 2009) en volgde nadien een postgraduaat Management aan Ehsal (2010). Ze startte haar loopbaan als Human Capital Consultant bij EY. Begin 2013 koos ze voor Waters Corporation, een producent van laboratoriumapparatuur. Als HR-manager was ze er verantwoordelijk voor de regio Benelux & Nordics. De voorbije drie jaar was ze HR Field Business Partner Benelux bij Johnson Controls.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Katrin Naert Directeur Personeel & HRM Vlaamse Gemeenschapscommissie

Katrin Naert is sinds mei Directeur Personeel & HRM bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Naert, master Germaanse Filologie (Universiteit Antwerpen), was de voorbije twaalf jaar zaakvoerder van opleidingsbedrijf Ampersand. Eerdere beroepservaring deed zij op als trainer bij Consitra, Elsevier Training, Institut de Phonétique (ULB), de Kamer van Koophandel van Brussel, SD Worx en ziekenhuis CHU Brugmann.

Nele Vanherck HR Business Partner Training & Ontwikkeling Astra Sweets

Nele Vanherck is sinds mei HR Business Partner Training & Ontwikkeling bij snoepjesfabrikant Astra Sweets. Vanherck heeft een bachelor Toegepaste Psychologie (Lessius Hogeschool Antwerpen, 2012) en een master Bedrijfskunde (VUB, 2014). Ze startte bij Deme Group als training & development assistant. De voorbije vier jaar was ze via Ausy, een dochteronderneming van Randstad, werkzaam bij Janssen Pharmaceutica waar ze verscheidene functies uitoefende in het domein van opleiding en ontwikkeling.