Lien Elet Verantwoordelijke Personeelsbeheer Belgische Politie Zone Ronse

Lien Elet ruilde deze zomer Willy Naessens Group voor de Belgische politie waar ze Verantwoordelijke Personeelsbeheer wordt in de zone Ronse. Elet heeft een bachelor Secundair Onderwijs Nederlands–Engels (Artevelde Hogeschool Gent, 2006) en volgde nadien het schakelprogramma Master of Science in Politieke Wetenschappen aan de VUB (2016). Ondertussen deed ze ervaring op als Apple Solutions Consultant, als junior consultant bij Accent Jobs en als management assistant bij de Vlaamse Overheid. In 2015 maakte ze de overstap naar Corelio Connect, eerst als HR-directieassistente en later als junior marketingmanager. In januari 2018 ging ze aan de slag als People Officer bij STAS, een Belgische fabrikant van kippers en zelflossers. Het voorbije jaar was ze HR-medewerker bij Willy Naessens Group. Daarvoor was ze vier maanden HR-consultant bij Passion4Sales.

Isabelle Jennen Recruitment Consultant Leefmilieu Brussel

Isabelle Jennen is sinds juli 2020 Recruitment Consultant bij Leefmilieu Brussel. Jennen heeft een bachelor Sociaal Werk (UC Leuven-Limburg, 2017) en een master Agogische Wetenschappen (VUB, 2019). Ze deed een eerste ervaring op als consultant bij Robert Half.

Isabelle Jennen Recruitment Consultant Leefmilieu Brussel

Isabelle Jennen is sinds juli 2020 Recruitment Consultant bij Leefmilieu Brussel. Jennen heeft een bachelor Sociaal Werk (UC Leuven-Limburg, 2017) en een master Agogische Wetenschappen (VUB, 2019). Ze deed een eerste ervaring op als consultant bij Robert Half.

Goedroen Osaer gaat freelance als HR Consultant

Goedroen Osaer verlaat Eurosports waar ze de voorbije vijf jaar HR Director Belgium was en start onder de naam Bona Verda als freelance HR Consultant. Osaer studeerde af als vertaler Nederlands, Frans en Duits (KU Leuven – Campus Sint-Andries Antwerpen, 1993). Ze startte haar loopbaan als commercieel assistent bij lingerie-ontwerper Van De Velde Gebroeders. Van april tot oktober 1996 was ze account-assistent bij Proost International Book Production. Van november 1996 tot september 1999 was ze managementassistent bij Palm Breweries in Steenhuffel. Ze was er ook de contactpersoon voor de Poolse vestiging van de Vlaams-Brabantse brouwerij. In september 1999 werd ze Project Leader Organisational Development bij connectorenbouwer FCI in Mechelen. In 2003 maakte Osaer de overstap naar Veolia, eerst als HR Manager om er vanaf oktober 2006 HR Director en lid van het directiecomité te worden. Voor ze aan HR Director Belgium werd bij Eurosports was Osaer gedurende vier jaar HR-manager bij Van Gansewinkel.

Zet de notificaties op uw smartphone uit na de werkuren

Ruben Cambier, doctoraatsstudent en assistent bij de vakgroep Werk, Organisatie en Samenleving van de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Gent, onderzoekt de impact van telepressure op het welzijn en prestaties van medewerkers. Conclusie: toch beter de werkfoon uitzetten buiten de werktijd.

Corona heeft amper impact op vakantieplannen

Ondanks het coronavirus nemen werknemers even vaak vakantie tijdens de zomermaanden juli en augustus als de voorbije jaren. Van degene die aan het werk blijven, geven zes op tien er de voorkeur aan toch naar het bedrijf te gaan. Ook blijkt werken tijdens de vakantiemaanden plezanter te zijn dan anders.

Twee derde Nederlandse bedrijven maakt zich schuldig aan arbeidsuitbuiting

Ongeveer twee derde van de Nederlandse bedrijven of organisaties zegt zich wel eens schuldig te maken aan arbeidsuitbuiting of mensenhandel, rekening houdend met het feit dat ze medeverantwoordelijk zijn voor flexibele arbeidskrachten. Een op twintig Nederlandse bedrijven en organisaties denkt dat arbeidsuitbuiting vaak binnen de eigen branche voorkomt. Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat FairWork, een organisatie die opkomt voor de belangen van slachtoffers van moderne slavernij.

Gespecialiseerde begeleiding naar werk voor kwetsbare werkzoekenden

In de vijf Vlaamse provincies starten projecten om kwetsbare werkzoekenden naar een job te begeleiden. Tot eind 2022 wordt de individuele begeleiding door werk- en welzijnsbemiddelaars van de VDAB aangevuld met groepstrajecten door gespecialiseerde partners. Samen zetten ze in op welzijnsproblematieken die een duurzame stap richting werk verhinderen. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits voorziet hiervoor in 2,5 miljoen euro.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

COVID-19 en internationale reizen: rechten en plichten voor werkgever

Sinds 15 juni 2020 zijn niet-essentiële reizen via de binnengrenzen binnen de Europese Unie, de Schengenzone of het Verenigd Koninkrijk opnieuw mogelijk. Om te bepalen welke regio’s een risico inhouden, heeft de FOD Buitenlandse Zaken besloten om te werken met gekleurde risicogebieden. Een overzicht van uw rechten en plichten in dit verband.

Werk niet tijdens vakanties

Werken tijdens het weekend of op feestdagen ondermijnt de intrinsieke motivatie en leidt tot zowel een lagere tevredenheid als een lagere kwaliteit van het werk. Dat blijkt uit recent onderzoek. De oplossing als werken tijdens vakantie onvermijdelijk is: vrije tijd mentaal herformuleren tot werktijd. Medewerkers voelen zich dan meer gemotiveerd, vinden het werk zinvoller en doen dus ook beter hun best.