Dominique Vosse Group HR Director Alter Pharma

Dominique Vosse startte zes maanden geleden als freelance HR Manager bij Alter Pharma en trad er nu voltijds in dienst als Group HR Director. Alter Pharma is een Belgisch bedrijf, actief in de distributie van geneesmiddelen en in de ontwikkeling en productie van generische geneesmiddelen.

David Casteleyn HR-verantwoordelijke Gemeente Bredene

David Casteleyn is master in de Klinische Psychologie (UGent, 2003) en volgde aan dezelfde universiteit een postgraduaat Social Profit and Public Management (2014). Hij bouwde een loopbaan op in de social profit (Open Thuis, Vondels, VOC De Rozenkrans). Sinds kort is Casteleyn HR-verantwoordelijke bij de Gemeente Bredene.

Externe maatschappelijke bijdrage leveren? Verbeter eerst en vooral uw eigen bazen.

Bedrijven die een externe maatschappelijke bijdrage willen leveren, moeten paradoxaal genoeg eerst intern hun huiswerk maken. Het verhogen van de jobsatisfactie van hun eigen werknemers zou het belangrijkste punt kunnen zijn om de maatschappelijke doelen te bereiken. Omwille van het verband tussen ‘geluk op het werk’ en algemeen welbevinden, kan het verbeteren van de jobtevredenheid een materieel verschil maken voor 2,1 miljard werknemers. Het zou ook de rendabiliteit en de gezondheid van de onderneming ten goede komen. De ‘bazen’ spelen in dit stuk de eerste viool. Dat poneren twee auteurs uit de McKinsey-stal. Wat bevelen zij aan?

Promotie zonder opslag: een nieuwe mode?

Uit een enquête van een gespecialiseerd rekruteringsbureau blijkt dat hoewel driekwart van de managers een of meer medewerkers een promotie aanbood tijdens de coronacrisis, meer dan de helft daarvan geen salarisverhoging ontving. Is dit alweer een ander ‘nieuw normaal’?

Meerderheid telewerkers wil na crisis evenveel of meer thuis werken

Momenteel is tot 45 procent van de actieve Belgen een of meer dagen thuis aan het werk. Een vijfde van de telewerkers werkt zelfs elke dag van thuis. Het vermijden van de files blijft de belangrijkste motivatie voor de telewerkers. Daarentegen is het verlies van sociaal contact een mogelijke rem. Dit zijn enkele resultaten uit een enquête van Vias Institute en de FOD Mobiliteit.

Meer thuiswerken? Toch maar even opletten. En een degelijk bureau kopen.

De toename van thuiswerk door corona leidt tot aanzienlijk meer nek-, rug- en schouderklachten. IDEWE becijferde dat ruim de helft van de telewerkers de afgelopen 12 maanden te kampen had met een pijnlijke rug. De helft had tijdens dezelfde periode nekklachten, vier op tien schouderklachten. Een van de oorzaken is een slecht ingestelde bureaustoel en/of werktafel. Er is dringend meer aandacht nodig voor de ergonomie op de thuiswerkplek.

Mondmaskers op de (gesloten) werkvloer: kan werkgever dit opleggen?

In Frankrijk werd de mondmaskerplicht binnen alle gesloten ruimtes van ondernemingen ingevoerd. Alle werknemers die in een gedeelde ruimte van een kantoor of fabriek werken, zijn verplicht een mondmasker te dragen. Individuele kantoren zijn logischerwijze van deze verplichting uitgesloten. Deze mondmaskerplicht is verregaand: van het wandelen door de gang, het halen van een koffie tot het werken in een gedeeld kantoor, zelfs als de afstandsregel gerespecteerd kan worden. Maar hoe zit het nu in België?

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Drie webinars over werken na corona

Terwijl we tijdens de lockdown allemaal verplicht waren om thuis te blijven, is het vandaag en in de nabije toekomst sterk aangeraden om te telewerken. Hoe kunnen organisaties, leidinggevenden en HR-verantwoordelijken de fysieke afstand overbruggen zodat die niet leidt tot een emotionele en intellectuele verwijdering? Dat is de vraag die we, verspreid over drie webinars, trachten te beantwoorden. Tijdens elk webinar gaan we dieper in op één deelaspect: werving & selectie, opleiding, en betrokkenheid.

Caroline Aelvoet HR Director Sodexo

Caroline Aelvoet werd in september HR Director bij Sodexo, waar ze al actief is sinds begin 2009, achtereenvolgens als General Counsel en als Sales Manager Large Accounts. Aelvoet is master in de Rechten (KU Leuven, 2004) en werd advocaat bij het kantoor Devlies. Ze werkte twee jaar als Legal Counsel bij KBC voor ze bij Sodexo kwam.