HR Square 201 (november-december 2020)
Bart Van Bambost (Nipro Europe): “Als het niet duidelijk is, hebben we gefaald”
Zo geef je de bevlogenheid van je medewerkers en teams een boost
In tijden van COVID bestaat de grootste uitdaging van leidinggevenden en hr-professionals eruit hun teams gemotiveerd en geëngageerd te houden. Acerta leidt je in vijf stappen naar een sterkere bevlogenheid van je medewerkers.
PARTNERWEBINAR
PerformanSe - Carrièreplanning en interne mobiliteit in tijden van onzekerheid: hoe begeleid en adviseer ik mijn werknemers? (Donderdag 03/12 – 11:00)
Buro International innoveert met MyBI
MyBI is een bedrijfswebshop die werkgevers helpt het thuiskantoor van hun werknemers in te richten. De werkgever legt samen met Buro International het aanbod vast. Daarna kunnen de medewerkers bureaumeubilair shoppen naar eigen smaak.
HR Square Conference 2021 - NIEUWE DATUM
De HR Square November Conference is verplaatst naar dinsdagavond 4 tot donderdagnamiddag 6 mei 2021, ook in Dolce La Hulpe. Voorzitter is professor Lou Van Beirendonck (Quintessence/AMS). Het thema luidt ‘Hiërarchie en autonomie: een valse tegenstelling?’
Telewerken tijdens de lockdown: 5 tips om in contact te blijven met collega’s
Ook als u telewerkt is het mogelijk én wenselijk om nauw contact te houden met uw collega’s. Securex legt uit hoe u dat doet op een eenvoudige, speelse manier en bovendien volledig coronaproof.
ADVIESRAAD
De strategische change-rol van HR (Steven Van Raemdonck, Top Employers België)
PARTNERNIEUWS
Aanvullend pensioen: hoe rendement realiseren op de huidige financiële markten? (Karel Coudré, AXA)

Philip D’Hollander Manager Comp & Ben Europe bij Avantor

Philip D’Hollander startte dit voorjaar als freelance Compensation Specialist bij Avantor, maar werd er deze maand Manager Comp & Ben Europe. Het bedrijf heeft zijn roots als chemisch bedrijf in 1904, in New Jersey. Vandaag telt het 12.000 werknemers met operaties in meer dan 30 landen en is het actief in productie en distributie voor life sciences, technologie en materialen.

Aertssen Group: HR-beleid staven met cijfers

Financieel inzicht heeft HR-directeur Alain Bastiaens al vaak geholpen om zijn collega’s en gesprekspartners bij Aertssen Group van het belang van bepaalde HR-beslissingen te overtuigen. Zijn boodschap voor collega’s zonder financiële of economische opleiding: volg een financiële opleiding voor dummies. Al heeft Alain dat nooit zo gezegd. Wij doen het (en hebben het gedaan).

Partnerschap Levenslang Leren slaat hand aan de ploeg

Deze week werd de eerste officiële digitale bijeenkomst van het Partnerschap Levenslang Leren gehouden, onder voorzitterschap van professor Ans De Vos (Antwerp Management School). Het partnerschap werd opgericht op voorstel van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Ook de andere leden van het partnerschap zijn aangesteld. Zij krijgen de opdracht om de krijtlijnen uit te tekenen van het actieplan levenslang leren.

Door crisis winnen flexibele contracten aan belang voor werkgevers

Recente cijfers uit de Belgische klantenportefeuille van HR-dienstverlener Securex tonen een algemene daling van de aanwervingsgraad in de periode april-september 2020 in vergelijking met dezelfde periode in 2019. De daling van de aanwervingen was echter minder uitgesproken in de zomer van 2020 dan in de maanden april en mei. In de september waren er 10 procent minder aanwervingen tegenover dezelfde maand vorig jaar. Proportioneel worden er meer contracten van bepaalde duur gesloten dan vroeger.

Telewerk nam afgelopen twee jaar met ruim de helft toe

Voor vier op de tien werkende Belgen is telewerk vandaag de dag nog geen optie. Vooral arbeiders en personeel met uitvoerende functies kunnen niet telewerken. In totaal is het aantal thuiswerkers de afgelopen twee jaar wel met 53 procent toegenomen, als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van HR-dienstenbedrijf Acerta bij 2000 werknemers in ons land.

Geweld of morele dwang bij ondertekening dading: David en Goliath op de werkvloer?

Bij een ontslag om dringende reden, gebeurt het wel eens dat er uiteindelijk wordt afgezien van het effectieve ontslag en de arbeidsovereenkomst in plaats daarvan beëindigd wordt, via het afsluiten van een dading of een beëindigingsovereenkomst. Achteraf kan het gebeuren dat de werknemer op zijn stappen terugkomt en voorhoudt dat de dading onder geweld of morele dwang werd gesloten, met de bedoeling de nietigheid van de overeenkomst te verkrijgen bij de arbeidsgerechten. Wat dan?

Vic Van Geele HR Director North Veepee

Vic Van Geele verliet Delhaize Belgium, waar hij HR Director HQ was, om HR Director North (Benelux, Duitsland, Zwitserland) te worden van Veepee, een belangrijk Frans bedrijf voor online verkoop, dat in 2001 opgericht werd als vente-privee.com. Van Geele is master in Handelswetenschappen (Hogeschool Gent, 2006) en studeerde ook HRM aan de Brusselse HUB. Hij begon bij Daikin als HR Officer in 2007 en trok daarna van 2011 tot 2015 naar Ferrero Benelux, eerst als HR Business Partner, later werd hij HR Manager. De volgende stap was Hilti Belux, waar Van Geele Head of HR werd, van 2015 tot 2019.

An Bomans HR Director BEA Group (Halma Company)

Tot voor kort was An Bomans Europees actief bij Ingersoll Rand als Senior Strategic Partner. Voordien was zij HR Leader bij Halyard Health. Opmerkelijk is dat Bomans Management & Marketing studeerde aan Erasmus Brussel. Zij vloog (onder meer) in de marketing bij Daikin en sales bij Honeywell en hield dat vele jaren vol. In 2013 veranderde Bomans van koers naar HR bij Halyard Health, waar zij bijna zes jaar bleef

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Obesitas: de laatste ‘geaccepteerde’ discriminatiegrond op het werk? Toch voor vrouwen…

Bent u ‘te dik’ (sorry voor deze formulering!)? Dan krijgen uw carrièrekansen en inkomen een stevige knauw. Tenminste, als u van vrouwelijke kunne bent. Mannen hebben geen professionele last van obesitas, integendeel. Dat bracht Brits onderzoek aan het licht. Is obesitas de laatste ‘sociaal aanvaarde’ discriminatiegrond op het werk? Deze keer niet alleen tussen mannen en vrouwen, maar tussen vrouwen en vrouwen?