Vierdagenwerkweek: top of flop?

Wanneer werknemer en werkgever daarover akkoord gaan, kan een voltijdse werkweek in het vervolg op vier langere werkdagen gepresteerd worden. Dat is een van de opvallende elementen van de arbeidsdeal die is goedgekeurd. Maar wordt die vierdagenwerkweek een succes? De experten zijn het er niet over eens…

De veelzijdige rol van bruggenbouwers in zeven eigenschappen

Bruggenbouwers zijn de stuwende motor van veel organisatie. Ze stimuleren samenwerking en transformatie. Net daarom focust Jeroen Bovens (Fontyns Hogescholen) in een recent onderzoek op de zeven vaardigheden waar een bruggenbouwer idealiter beschikt. Nieuwsgierig hoeveel u kan afvinken?

Cao’s over flexibiliteit en de balans werk-privé

De Nationale Arbeidsraad heeft de collectieve arbeidsovereenkomsten 161 en 162 gesloten. Waar die om gaan? Wel, de eerste geeft werknemers het recht om meer voorspelbare en zekere arbeidsvoorwaarden te vragen, de tweede gaat over het aanvragen van flexibele werkregelingen.

Een halve eeuw PMC, en een nieuw begin

In de HR-wereld is de ledenorganisatie PMC (People Managers Community) er de afgelopen vijftig jaar in geslaagd duizenden professionals te inspireren en met elkaar in contact te brengen om ideeën en kennis uit te wisselen. De ledenorganisatie nodigde tientallen boeiende sprekers uit en organiseerde netwerkevents die lang bleven nazineren. Op 27 september vierde de organisatie haar vijfigste verjaardag. Het was meteen de start van een nieuw verhaal met een ándere PMC.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen